Allah' a Yakınlık

Bir Soru-Bir Cevap -Hocam, bir Müslüman olarak Allah’ı sevdiğimi ve kalbimin temiz olduğunu düşünüyorum. Ama Allah’a ne kadar yakın olduğumu merak ediyorum. Bunun için neye bakabilirim? 

Gün içerisinde Allah’ı ne kadar hatırladığınıza bakabilirsiniz. Allah’ın yakın dostları bedenen dünyada dolaşırken ve insanlarla konuşurken bile kalben sürekli Allah’ın huzuru iledirler. Daha alt düzeydeki müminler de gün boyunca sık sık Allah’ı hatırlar, tefekkür eder, zikrederler. 
-Allah’ı hatırlatan sebepler karşısındaki duruşunuza bakabilirsiniz. Bir duvarda Allah lafzını görünce duruşunuz değişir mi? Örneğin uzattığınız bacaklarınızı toplar mısınız? 
Ezanı duyunca toparlanır mısınız? Birisi “Cenabı Allah” dediğinde yüreğinizde bir sevgili yüce dostun adını duymaktan doğan sıcak bir titreme hisseder misiniz? 

-Haramın zerresinden en iğrenç pislikten bir betermiş gibi kaçar mısınız? Tek kuruş haramın sofranıza, işinize bulaşması ihtimaline karşı ince eleyip sık dokur, şüpheli şeylerden uzak durur, iyi bilmediğinizi araştırır mısınız? 

-Bir karar vereceğiniz zaman dünya namına ne kazanacağınızdan çok önce o işin Allah’ın rızasına uyup uymayacağını araştırır mısınız? O iş helal mi? Allah’ın rızasına uyar mı? Diye sorar ve üşenmeden mutlaka öğrenir misiniz? 

-Yerinizde boş oturamaz ve “bugün Allah için iyi bir şeyler yapamaz mıyım?” diye aranır durur musunuz? 

-Son olarak Allah’a yakınlığın ciddi bir eşiği vardır kardeşim; gözyaşları. Bir kuytuya çekilip Allah’ın yüceliğini, merhametini, kıyamet gününü düşünürken, arada sırada da olsa gözlerinizden yaşlar süzülüyorsa, siz ortalamanın Allah’a yakın tarafındasınız demektir. Mübarek olsun. 

Dr. Muhammed Bozdağ



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yardımlaşma Ile Ilgili Ayetler ve Hadisler

Defne Ağacı ve Mitoloji

Hasan Dağı ve Efsanesi