Kas ve Eklem Ağrıları İçin ve Eklem Ağrıları İçin Bitkisel Destekler

1-Kuşburnu
Bileşenlerin kas ağrılarını giderdiği bilinmektedir. Ayrıca uzun vadede kullanıldığında eklemlerde oluşan kireçlenmeyi azaltarak kireçlenmeye bağlı yaşanan ağrıların hafiflemesine de yardımcı olmaktadır.
2-Zerdeçal
Zerdeçalı özellikle çay olarak tüketmek eklemleri iltihaptan koruyarak ağrıları dindirmeye yardımcı olacaktır. Gün içerisinde oluşan ağrılarınız olduğunda sabah ve akşam olmak üzere iki kere zerdeçal çayı tüketebilirsiniz.
3-Anason Çayı
Vücut üzerinde stres, yorgunluk dahil her türlü ağrıyı yatıştırma etkisi bulunan anason, özellikle baş ağrıları için çok güçlü etkilere sahiptir. Bunların haricinde vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır ve kalbe daha temiz kanın pompalanmasını sağlar.
4-Bal
Ağrı kesici özelliği bulunan balı, sıcak su ile karıştırıp çay gibi tüketebilirsiniz. Tüm vücudu rahatlatacak ve özellikle geceleri rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.
5- Çörekotu Yağı 
Çörek otu yağı, A, B ve C vitaminleri içermektedir. Ayrıca bünyesinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko gibi bileşenleri barındırır. Çörek otu yağı, omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Ağrılı bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
6-Hardal TohumuEsansiyel hardal yağı ise yine hardal tohumlarının su ile damıtılması yoluyla elde edilir. İçeriğinde bulunan farklı yapılardaki yağ asitleri, mineral ve vitaminler nedeniyle ağrılı bölgelerde bitkisel destek olarak kullanılabilir.
7-Zencefil
Zencefil çayı burada da karşımıza çıktı evet. Vücut ısısını yükselterek ağrıların iyileşmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yardımlaşma Ile Ilgili Ayetler ve Hadisler

Defne Ağacı ve Mitoloji

Hasan Dağı ve Efsanesi