Buğday Çimi

Çeşitli sağlık yararları için kullanılan buğday çimi, biyolojik olarak Triticum aestivum olarak bilinen buğday bitkisinin kotiledonlarından hazırlanan bir içecek olarak tüketilir.

Bağışıklığı güçlendirme ve kanserle başa çıkma becerisi ile bilinir. Birçok araştırma, buğday çimi suyunda bulunan yüksek miktarda klorofilin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kanıtlıyor.

Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. 

Bu içeriği sayesinde en önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Yine kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya’da içtikleri buğday şırası gelmektedir. Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili doğal bir besindir.
Japon bilim adamı Nagivara taze buğday çiminde, kanserojen maddelerin vücuda verdiği zararlardan korumaya yardımcı olan, bu maddeleri etkisiz hale getiren enzimler ve aminoasitler olduğunu bulmuştur.
Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, doğanın en güçlü ▪anti-kanser maddesi olan laetril içerir.

Buğday çimi harika bir toksin atıcı ve vücut temizleyicidir. Sebzelerden alacağınız vitaminlerin kat be kat fazlasını buğday çiminden alabilirsiniz. İçinde %70 oranında klorofil olduğundan güneş konsantresi olarak da bilinir.

Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kat daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat daha fazla demir bulunmaktadır

Buğday Çimi aşağıdaki şikayetlerde destekleyici tedavidir.
Hemoroit/ Anemi/ Depresyon/Kalp hastalıkları/Astım/Ülser/Gastrit/Zona/Kolesterol/Bağırsak rahatsızlıkları/Romatizma.
Buğday Çimlendirmenin Faydaları;
· Saçların güçlenmesini, çoğalmasını, parlamasını ve uzamasını sağlar.

· Kadınlarda adet kanamalarını düzenler.

· Cildin rengini açar.

·Cilt problemlerinde faydalıdır.

·Sivilceleri yok eder.

·Sıkıntı ve depresyonda oldukça faydalıdır.

·Sinirsel hastalıklara iyi gelir.

·Mide sorunlarında faydalıdır.

·Bağırsaklar ve bağışıklık sistemi için faydalıdır.Böbrek ve böbrek hastalıklarında faydalıdır.

·Karaciğer sorunlarına faydalıdır.

·Yaraların iyileşmesinde şifa kaynağıdır.Kan üretimini düzenler.Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·Hormonal dengeyi sağlar.Damar sertliğine iyi gelir.

·Kanseri önler ve tedavisine yardımcı olur.Enfeksiyonlarla mücadele eder.

·Kolesterol problemlerinde faydalıdır.

·Artrit tedavisinde faydalıdır.

·Antioksidan ve antienflamatuvar gibi davranır.Gastrointestinal rahatsızlıkları tedavi edebilir.

·İshal ve kabızlık problemlerinde faydalıdır.

·Kandaki toksinleri nötralize edebilen maddeler içerir.

·Bazı araştırmalar ülseratif kolit tedavisinde özellikle yararlı olabileceğini düşündürmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yardımlaşma Ile Ilgili Ayetler ve Hadisler

Defne Ağacı ve Mitoloji

Hasan Dağı ve Efsanesi