Musibetten Muhafaza İçin Dua

İmam-ı Rabbani Hazretleri talebeleriyle yolculuk yaparlarken istirahat için bir kervansaraya uğradılar. Talebelerine, “ Bugün buraya bir bela geleceğini ve herkese sirayet edeceğini görüyorum. Arkadaşlarımız birbirlerine söylesinler. Herkes” Bismillahilezi la yedurru me’asmihi şey’ün fi’l ardı vela fissemai ve hüve’s semiu’l âlim” ve Euzu bi-kelimatillahi’t tammati külliha min şerr-i ma halak” dualarını tekrar okusunlar. Çünkü bu duaları kim okursa Allah-ü Teala’nın inayeti ile kendisi ve malı korunur” buyurdular 

Bu sözlerden bir müddet sonra kervansarayda yangın çıktı. İnsanlar bütün gayretlerine rağmen yangını söndüremediler. Birçoğunun malı yanarak telef oldu. Müritlerinden Mevlana Abdül mümin Lahori’ nin de malları yandı., kendisi de canını güçlükle kurtarabildi. İmamı Rabbani nin huzurlarına geldi. 

İmam-ı Rabbani Hazretleri “ Hiç Kimse size okunması icap eden duaları söylemedi mi? Diye buyurdular. “ Hayır efendim dedi. İmamı Rabbani hazretleri haber vermedikleri için talebelerine sitem etti ve “ Her ne zaman bu dua okunursa okuyanın kendisi ve malı kurtulur. “ buyurdular. ( Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye, Fazilet Neşriyat)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yardımlaşma Ile Ilgili Ayetler ve Hadisler

Defne Ağacı ve Mitoloji

Hasan Dağı ve Efsanesi