İtalya Como Gölü


İtalya’nın Lombardia bölgesinde , Milano halkının sayfiyesi ,buzul kökenli bir goldür. George Clooney in buradan ev almasıyla populerliği iyice artmıştır.

Çok güzel kıyı düzenlemeleri, ağaçları ve kendine has bir doğası vardır. İtalya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bu bölgede şato tipi evler manzaraya masalsı bir görünüm katarlar.

Gwen Stefani burada Cool klipini çekmiştir. Bu bölgeye toplu taşıma ile de gidebilirsiniz. Milano Garibadiden trenle yaklaşık 40 dakikalık mesafededir. Gölün çevresindeki tekne turları ile muhteşem bir geziyle alp dağlarının muhteşem manzarasında izleyebilirsiniz.

Teleferikle yukarı çıkıp manzarayı üstten izleyebilirsiniz. Hatta buradaki kafelerden birinde manzaraya karşı içecek yudumlayabiliriniz.

Bu bölgenin tarihi açıdan ise Mussolinin öldürüldüğü yer olması. ikinci dünya savaşında sonra firarda olan Mussolini ve dostu Claretta Petacci, yerel komünist partizanlar tarafından Como gölü yakınındaki Dongo köyünde yakalanmış ve sonrasında idamına karar verilmiştir.

Özetle muhteşem göl, muhteşem manzara ; ama Türkiye’de çok daha güzel yerler var; Van Gölü ve Sapanca gölü bana göre daha güzel.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yardımlaşma Ile Ilgili Ayetler ve Hadisler

Defne Ağacı ve Mitoloji

Hasan Dağı ve Efsanesi